Eremények 2012

EC Piliscsév 1. SX Ács 4. Sóskút 1. Pécs 2. Ács 1. Zomba 1. Mór 1. Varsány 1.

IndaVideó

Indavideó

Nem csak egy motoros naplója

Motocross-Enduro és Élet Story

Friss topikok

Extrém-év-értékelő

2013.12.15. 16:42 | Grill | Szólj hozzá!

Címkék: bukás kupa ktm esés xc ec ob husaberg grillmayer lábtörés piliscsév 2013 bordány fejkamera endurocross grilgép szatyina kekfoto mxonline.hu Havasi WP OKR

IMGL3540_átméretezve.JPGTörtént ugyanis, hogy lemaradtam a cseppet rövidített endurocross sorozat nyitó fordulójáról gipszem miatt. Hat forduló, ponteldobás nélkül, valamint a 3 pontnyi különbség a futamgyőzelem és a második helyezés között matematikailag lehetetlenné tette, hogy versenyben maradhassak a bajnoki címért. Hát az újonnan a „nézőcsalogatónak” szánt sorozat megnyerését tűztem célomnak az enduro nyílt bajnokság mellett. Viszont be kell valljam, az extrém versenyforma a lehető leg távolabb áll tőlem, de a nézők és a versenyzés kedvéért miért is ne?!

FA9S8645_átméretezve.JPG

Az első fordulót az ajkai off-road parkban rendezték, ahol igazi versenypálya-paradicsom fogadta az oda látogatókat. Tökéletes cross pálya, endurocross kör és extrém pálya. Én mivel soha nem próbáltam magam ilyen körülmények között, eléggé megszeppentem a kövek méretén és a nehezítésnek berakott villanyoszlopok láttán.

IMGL3337_átméretezve.JPGPicit motorgyilkosnak tartottam a helyet, de ennyi utazás után nem futamodhattam meg és változatos bukásaimat követően azért csak sikerült győznöm.

FA9S8723_átméretezve.JPG Engem jobban meglepett, mint másokat, annyit elárulhatok!

FA9S8734_átméretezve.JPGMásodik fordulót Piliscséven tartották, ahol már népesebb indulószámmal mutathattuk meg mit tudunk mi extrémül:J! Itt a pálya extrém utcájának egy bizonyos részét leszámítva-emberközelibb volt a nyomvonal, de a nézőket az általam „oroszrulettnek” elnevezett buktató vonzotta leginkább.

IMGL4228_átméretezve.JPGAz oldalazóban elhelyezett három leásott gumisor ugyanis kíméletlenül szedte „áldozatait”.

FA9S9015_átméretezve.JPGSenki nem úszta meg „előreszaltó” nélkül!  Az, hogy az első gumisor előtt sziklakerten kellett átmenni, az sima ügy volt, de a megdőlt leásott gumisorról elugratni nem lehetett, csak átemelni a motor elejét és úgy továbbmenni.

IMGL4939_átméretezve.JPGViszont a túloldalon lefektetve autógumiból egy mezőt csináltak, ami rögtön megakasztotta az első kereket, amikor a hátsó kerék éppen átment volna a gumiakadályon. Ebből nekem futamonként kijutott bőven…és viccesen édesapám kérdezte is a döntőt követően, hogy azt számolták, ha minden körben elesek, akkor hányadikként érek célba?

IMGL4592_átméretezve.JPGSzerencsére eggyel kevesebbszer buktam, minthogy másodikként kelljen dobogóra álljak!

IMGL4349_átméretezve.JPGEngem ismét jobban meglepett persze győzelmem, mert volt egy jó felvétel, melyet „belinkelek”-ahol kimondom, mit gondolok, miközben esek át a kormányon(1:30 és 2:30.körül is)…https://www.youtube.com/watch?v=j9JnUqp8H0k

FA9S8935_átméretezve.JPGÉvzáró forduló Bordányban volt, ahol viszont igazán technikás és látványos pályát sikerült építeni,ami nem tette tönkre még a motort sem és élvezetes,de nehéz is volt egyben.

IMGL3562_átméretezve.JPGÉlmény volt versenybe szállni az extrém királyként elhíresült erdélyi Dakar-menővel(Gyenes Emanuel), valamint a Magyar extrém királlyal és szintén Dakar-menővel Kátai Péter személyében! Itt éreztem, hogy a supercrossos múlt sokat segített, mert a nehézsége mellett crossos múltammal ismét nyerni tudtam.

IMGL3319_átméretezve.JPG Végre nem kellett csak a szerencsének köszönni az eredményt, hanem ugyan nagy küzdelem árán, de sikerült győznöm egy ilyen nemzetközi mezőnyben is!

FA9S8764_átméretezve.JPGÖsszességében örülök, hogy sikerült egy frissen született sorozatban nyernem és remélem, sokaknak meghozza kedvét saját maguk kipróbálására ez az igazán „alacsony költségvetésű” sportág! Hiszen itt majdnem fölösleges a tuning a motorba, sokszor a széria futómű jobb is, mint a keményebb, gyors tempóra fejlesztett drága rugózás. A motorerő is másodlagos, itt tényleg a motoros technika a döntő és nem mellékesen látványos is a nézőknek az enduróval ellentétben!

IMGL2945_átméretezve.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://grillmayer.blog.hu/api/trackback/id/tr65693661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása